Αλιάδα
Κεφαλονιάς
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Κεφαλλονίτικη σκορδαλιά
Η διαφορά της κεφαλλονίτικης αλιάδας από τη σκορδαλιά που συναντάμε σε
άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι ότι γίνετε αποκλειστικά με σκόρδα
και πατάτες, χωρίς ψωμί και χωρίς καρύδια. Μάλιστα η παραδοσιακή αλιάδα
θέλει πολλά σκόρδα αλλά και πολύ λαδάκι για να γλυκάνει από την πολύ
αψάδα. Εξάλλου το λαδάκι το έχουν δίπλα τους οι συνδαιτυμόνες για να
το προσθέτουν στο πιάτο τους. Η παραδοσιακή αλιάδα θέλει γουδοχέρι
και γερά μπράτσα για να γίνει το μείγμα αλοιφή ενώ απαραίτητο είνα
...
Read more »